Era ajun de Crăciun, leat 1455, în cetatea Braşovului. Ningea, potop! Câteva fete tinere se opinteau să tragă la deal, prin zăpadă, o sanie mare, plină cu provizii pentru soldaţii din Bastionul Ţesătorilor, situat în apropierea casei lui Vlad Ţepeş, pe atunci guvernator militar al Braşovului.
Aflat împreună cu ofiţerii săi la baza dealului, Vlad a sărit să le ajute. Galanteria voievodului li s-a părut tuturor ciudată, până au înţeles că acesta nu-şi mai lua ochii de la Katharina, o codană blondă cu ochi albaştri, fiica starostelui ţesătorilor (zunftmeister) din Corona, Thomas Siegel.
Aşa a început o frumoasă poveste de dragoste, crudul voievod copleșind-o pe tânăra lui iubită cu multă tandrețe, Katharina fiind singura femeie pentru care Vlad i-a cerut Papei, în repetate rânduri, să îi îngăduie divorţul. Relaţia celor doi a durat 20 de ani si au avut împreună cinci copii: Vladislav (1456), Catherina (1459), Christian (1461), Hanna (1463) şi Sigismund (1468).
Katharina i-a rămas aproape lui Dracula şi după căderea acestuia de pe tron, în 1462, iar Ţepeş s-a îngrijit de toţi descendenţii săi. Documentele vremii atestă că Vlad Ţepes a avut grijă şi de viitorul urmaşilor săi, lăsându-le moştenire 5,000 de monede de aur, păstrate într-un cufăr bine ascuns.
Asasinarea voievodului, în 1477, a pus capăt celei de-a doua domnii şi dragostei dintre el si Katharina, iar frumoasa care l-a cucerit până la moarte pe Dracula s-a întors la mănăstire.
Tezaurul lăsat moştenire îşi pierde urma în negura istoriei, ultima informaţie despre acesta datând din 1476, când Vlad Ţepeş a venit în Braşov şi a schimbat ascunzătoarea...
Vă propunem un Team Building cu o durată de 4 ore în care va trebui să străbateţi centrul istoric al Braşovului în lung şi-n lat pentru a dezlega misterul şi pentru a găsi Tezaurul pierdut...